Wednesday, February 02, 2011

...xpuas hati...

aduh...sgt xpuas hati bila kita dituduh yg bkn2....sgt2 marah...bila ada org rosakkan nama kita...citer ni berlaku smlm...mmg tdo xlena aku smlm..memikirkan apa yg terjadi...

gini citernya...aku dh kenal 2 org ni dr sek lg(sek teknik)...pastu yg laki ni satu poli plak ngan aku ...bkn setakat satu poli ja...satu kelas lg....mmg baik la...kawan baik en somi plak sbb dh mmg satu kelas kan..aku ngan en somi mmg kawen satu kelas la...jd member aku member en somi la....yg si pompuan plak member baik aku la dulu satu blok hostel...masa kt teknik dulu si laki & si pompuan ni mmg kapel la...sampai zaman poli pun masih kapel...tp zaman poli ni terpisah la sbbnya yg laki ni poli kt penang yg pompuan plak kt pahang...tp tetap bercinta la....kiranya lama gak la cinta monyet depa 2 org ni...sepanjang cinta monyet ni kira aku la yg byk tau apa yg jd..xkisah la kan janji hampa suka dh la....(adui panjang citer ni..pendekkan je la sbb n3 ni nk merawat hati yg duka ja...)....


tp apakan daya malangnya cinta merpati sejoli 2 org ni putus ditengah jalan...



xtau la apa pasai...lantak hampa la nk kapel ka nk break off ka..aku xpeduli...tp katanya disbbkan si laki ni ada org ke 3....yg si pompuan ni plak meroyan habis2an la...smpaikan terpaksa pergi merayu dekat pompuan yg jd org ke 3...kata sygkan...mst la meroyan...ye la sbb dh lama berkapel...dh siap berkenalan ngan parent bagai...cuma dok tgu kot2 nk kawen je......mcm2 rintangan la bagai....konon susah senang sekali la...mcm2 la......tiba2 break off cm2 je..nk wat cmne bg aku mmg dh xde jodoh...kena terima je la...kita hny merancang je...anggap suma sbg takdir yg harus diterima...bila dh break off si pompuan ni dh mcm putus harapan la...jenuh gak la nk nasihat...mkn hati jgn citer la smpai kurus kering...tp alhamdulillah lama2 dia pun dh bleh terima kenyataan....

yg jd hal disini nk jd citer la kan...budak pompuan yg jd org ke 3 ni keje plak satu opis dgn mak budak yg my MIL mengasuh....ala budak 2 org 2 la...kira opismate la(paham ke x ni)...dia plak mmg tau la aku ni kawan lama dgn si laki a.k.a tunang pompuan ni la...(bila dh break off ngan pompuan dulu si laki ni bertunang ngan pompuan yg baru la)....n den yg aku dgr la depa ni dh nk kawen lam masa terdekat ni la...tp yg jd masalah la ni...besa la mulut pompuan..bila p kerja mst la ada gosip2....bila dh mula gosip terkeluaq la citer yg kurang enak tentang laki ni....kononnya mak laki ni memilih menantu...kononnya lg...pompuan yg dulu ank org susah yg la ni anak org kaya..sbb 2 la mak laki ni xberkenan....bila dh pompuan ni dgr je citer pasal bakal mak mertua dia terus la dia hangin...ye la kalo kena kt kita pun kita hangin...mst la dia terasa..lantak la 2 masalah depa tp wat pa yg si pompuan ni p citer kt pompuan yg tunangan laki 2....apa motif dia???..kononnya jujur la nk tolong kawan2...tp xyah jg hal sendiri lu...hal sendiri pun bertimbun2 ada hati nk jg hal org...

bila dh jadi mcm ni..si pompuan 2 pun blik tanya la si tunang dia...bila dh tny jd la gaduh smpai nk putus2 tunang bagai la....nk ke kes naya mcm ni..kalo kena kt kita mcm mana kita rasa...sakit kot....habis 2 bila dh bergaduh 2 org...yg si laki mula la syak aku yg bercerita hal xelok dia...sbb aku kenai pompuan yg dok hantaq anak kt my MIL...dia yg p bgtau tunang si laki ni...jd  lg xelok la...si laki ni tepon bgtau en somi la kata aku dh wat citer yg xelok pasai dia...smpaikan depa dh nk putus2 tunang....apa hal ni aku xder masa kot nk p dok citer bagai....keje aku lg belambak nk wat la...ingat aku kaki gosip ke...dok lam umah diam2 lg bagus la...mana pompuan 2 dgr aku pun xtau la...mb my MIL citer kot sbb mmg betul mak si laki ni cerewaet sikit...tp yg xbestnya la ni dh sangkut ngan aku la..xpasal2 nama aku jd busuk la...yg en somi mmg bengang habis la...malu la dia pun sbb yg laki 2 mmg kawan2...mmg sedih la xpasal aku plak dpt nama...aku xsuke la...


aku pun xtau nk wat cmne..aku pun dh jelaskan pada budak pompuan 2 la..jgn smpai nk putus2 tunang plak...2 je la yg aku bleh wat tuk bela diri..xmau la benda xsalah nama busuk plak...lg plak kawan2..mmg xsyok la...aku nk sound pompuan yg buka citer ni pun xbleh sbb nnt my MIL terasa plak...susah betol la kalo suka amik tau hal org...blik jg hal umah tangga sendiri lu...jg anak2 sendiri...xyah dok jg kepoci...moral of da stori jgn suka dok jaga hal org...jaga hal sendiri dh la...

4 comments:

eMMe said...

isk2!!mcm2 hal! sabar anita, tabahkan hati...ragam2 org ni kite kene layan kan jugak, sabar tau,jgn stress, juz rileks, kalo melampau sgt! karate same dia! hahaha...

E K A said...

adeh.susah gak ek cam tu...nanti berlaku missunderstanding. org dok hangin dgn kita, padahal kita tak terlibat pun...
agak2 eka kenal tak org itu...jeng jeng jeng

pn fAzrin in d h0use said...

nita...bukan aku kan..\heheh...aku pon satu skolah ngan hg..satu block lg..heheheh...bukan aku kan?takpala nita..hg buat xtau ja..agak2 xleh tahan nnti bak kata emme tue..buka karate ja :P

anita_hanapiah said...

eMMe:2 la mcm2 hal la...betol 2 ragam org biarkan je..kalo xtahan ikot je kata Me karate..

eka:eka itu la yg jd masalahnya..la ni dh jd salah faham la..eka kenal org 2...

pn farah:dh tentu bkn hg...2 la aku ingat nk ikot kata Me ja..