Wednesday, September 15, 2010

AL-FATIHAH.....dlm kenangan...

masih dlm mood yg amat sedih....xterduga dugaan yg amat hebat bg aku...perginya seorg yg amat aku sygi...di pg raya ke 5..my kazen telah pergi mengadap Ilahi..betapa beratnya hati...hanya Tuhan saja yg tahu mcm mana susahnya kami nk menerima semua ni...rasa mcm xpercaya....tp apakan daya yg pergi xkan kembali lg..yg hidup perlu teruskan kehidupan...kita pun xlari dr semua ini.....
my kezen ni xdak sakit apa pun..meninggal dlm tdo....dh 2 muda sgt lg...apa yg pling aku sedih perginya dia meninggalkan seorg baby yg baru berusia 72 hr...bayangkan baru nk kenal ibu,ibu dh pergi...sedih sgt2....rasanya dulu sapa yg penah baca entry ku nur alin Qamarina tau la....now dia dh xder ibu....membesar tanpa kasih syg seorg yg pling penting...Ya Allah tabahkan la hatiku utk menerima semua ini....buat masa ni aku xboleh terima kenyataan sepenuhnya lg....i'Allah...esok2 ok la ni....tp mcm mana pun agak sukar la sbb dia mmg seorg yg baik sgt2.....semua org syg...tp Tuhan lebih syg kt dia.....mudah2an rohnya ditempatkan dikalangan org2 yg beriman.....buat paklong semoga tabah menghadapi ujian ini..kita hny merancang Dia yg menentukan....jaga lah satu2nya harta yg ditinggalkan....didikan Qamarina dgn sempurna..semoga dia membesar menjadi seorg ank yg solehah mcm kakcik....tiada siapa yg dpt menggantikan kak cik di hati kita....Al-fatihah....

kakcik dlm kenangan...

kenangan bersama di hari bergelar raja sehari...


kenangan abadi selamanya....

Ku Nur Alin Qamarina....berusia 72 hr ditinggalkan ibunya....

semoga menjadi ank yg solehah spt ibu...

4 comments:

E K A said...

inalilahwainahirajiun...muda2 lagi dah pergi.tinggalkan baby yg sgt2 comel lak tu.pergi dgn tenang.tak kacau org lgsg ae...mesti hasben dia sgt ralat.masa kita bila la pulak

anita_hanapiah said...

2 la eka..kesian sgt tgk baby dia...mmg sedih sgt..rasa mcm nk mtk jg ja ank dia..tp hasben dia mst xbg..2 la satu2nya harta yg arwah tinggalkan...dia pergi dgn tenang..mudah sgt...bila tgk rasa insaf kita xtahu cmne plak nnt...al-fatihah

DKosongLapan said...

Takziah.....
walopon ni pes taim (1st time) awok ke blog mike...... tapi sebagei sedaghe (Sedara) SeIslam......awok ucapkan takziah pade keluarge arwah.... moge tabah menghadapi dugaan....
Dari Dia KIta Datang
Kepada Dia kita Kembali....
Al-Fatihah

Jemput ke ghumah
Hati Berdaghah (Berdarah)

eMMe said...

takziah utk anita...yg hidup pasti akan mati, kite yg bernyawa harus teruskan penghidupan dgn tabah menempuh dugaan...Al-Fatihah buat Arwah...